Европа, паметта, църквата Калин Тодоров Янакиев

ISBN:

Published: April 23rd 2015

Paperback

385 pages


Description

Европа, паметта, църквата  by  Калин Тодоров Янакиев

Европа, паметта, църквата by Калин Тодоров Янакиев
April 23rd 2015 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 385 pages | ISBN: | 5.26 Mb

Политико-исторически и духовни записки.Книгата, която предлагам на вниманието на читателя, би могла да се прочете като своеобразен дневник на политико-историческите, философските и религиозните ми замисляния през последните три години. ПорадиMoreПолитико-исторически и духовни записки.Книгата, която предлагам на вниманието на читателя, би могла да се прочете като своеобразен дневник на политико-историческите, философските и религиозните ми замисляния през последните три години. Поради нейната специфика, в нея се съхрани явствената резонантна следа от различни събития и дебати, на които, макар и в имплицитна, непублицистична форма, тези размисли са отговаряли и реагирали във времето.

Това въобще не означава обаче - искам да предупредя, - че книгата е политическа (в тесния смисъл на тази дума).Ако тя наистина е дневник, тя е дневник именно на философско-исторически замисляния, рефлексии върху основанията на новоевропейската цивилизация, на проблемната ѝ (като всяка съвременност) днешна ситуация, а също на онези църковни медитации (слова), които съставляваха през тези години дневника на моя еженеделно продължаващ живот с църковното събрание, с еклесията.АвторътПроф.

дфн. Калин Тодоров Янакиев е български философ, богослов, културолог и политик. Преподавател във Философския факултет на СУ Св. Климент Охридски по средновековна култура, християнска философия, а също и във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет, както и в НАТФИЗ.

Главен редактор на списание Християнство и култура, издавано от фондация Комунитас. Член е на Международното общество за изследвания на средновековната философия (SIEPM). Автор е на много студии и статии в областта на православната духовност, религиозната философия и средновековната история и култура.

Сред публикуваните му трудове са Богът на опита и Богът на философията. Рефлексии върху богопознанието (2002), Три екзистенциално-философски студии (2005), Светът на Средновековието: генезис, история, общество (2012) и Res vitae. Res publicae. Философски и философско-политически етюди от християнска перспектива (2012).Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Европа, паметта, църквата":


dbestsurabaya.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us